Review Bluesbreeker blues by Rootsville

www.rootsville.eu, by Freddy Vandervelpen

...

First on the bill...één van de meest swingende bluesbands uit Nederland en dan hebben we het natuurlijk over 'The Electrophonics'. Het is al wel een tijdje geleden dat we deze formatie in België nog aan het werk zagen dus komen we hier best wel op tijd om nog eens van hun wervelende shows te genieten. Uiteraard is harper en bluesshooter Stephan Hermsen de spil van deze band en hij laat zich verder begeleiden door Mo Gomez op gitaar, Ivo Sieben aan de keys, de twee saxen Evert Hoedt en Wim Crijns en de ritme sectie die bestaat uit bassist Ronald Roodbol en drummer Marc Gijbels. Samen met Marc zijn ook Franky Gomez en 'Wuff' Maes van de party dus aan excellente drummers geen tekort.

Deze 'Electrophonics' weten een perfecte mix te brengen van blues en swing maar de nadruk komt toch zonder meer te liggen op swing. Zeker met nummers als 'Bumpin' @ Summertime' voelen we ons allen hier terug in de swingin' era belanden. Ieder bandlid weet zijn accent te leggen in deze formatie van een uitstekende sax-section over een wervelende Ivo op de keyboards tot de alom aanwezige Mr. Mo, het plaatje klopt perfect en laten we daarbij niet de stunnin' rhythm section uit het oog verliezen. Het hoeft dan ook geen betoog dat Wil niet al te lang moet aandringen voor een bisser van deze 'Lekkere Phonics' en dus smijten, ze er zomaar een franstalig nummertje in waarbij de blues hoogtij gaat vieren...Top!!!

...

See here for the original article

 

Review Parkblues Lommel by Rootstime.be

www.rootstime.be, by Sis van Hoof

Traditioneel is het altijd uitkijken naar de laatste zaterdag van de junimaand want dan staat er in het Lommelse centrum in het park van het Burgemeestershuis altijd een avondje bluesmuziek op het programma voor het goede doel in organisatie van Kiwaniscub Lommel Quercus.

...

Op het hoofdpodium namen ondertussen The Electrophonics zowaar het ganse podium in beslag. Dit septet (jawel, zeven muzikanten) komen uit Nederlands-Limburg (uit de buurt van Nederweert) en hadden dan ook een hele schare fans bij. Frontman zanger/gitarist/harpist Stephan Hermsen blijkt  in grote vorm te zijn en stuwt zijn voltallige band mee in het rock & rolltijdperk. Een swingende ‘podiumtijger’ wordt de frontman genoemd en je kan geen betere omschrijving geven voor deze performer pur sang. The Electropohonics puren in de beginfase van de set vooral uit hun meest recente schijf ‘Talking About’ (2012) zoals in de gelijknamige opener. Later volgen ‘Connonball Juice’ (leuke baritonsolo), ‘Mr.Francesco’  en het wervelende ‘In The Mood’, waarin de tenorsaxofoon en de piano hoogtij vieren.  De vette blazers spelen overigens prima, maar ook de rest van de band maakt een erg homogene indruk.

Maar het meeste indruk maakt uiteraard Stephan Hermsen met zijn intrigerende stijl van zingen van allerlei genres uit de fifties en sixties: kortom een mix van retroswing en jumpblues. Het publiek lustte er wel pap van op hun eigen manier. The Electrophonics, die al heel wat befaamde festivals achter hun naam hebben, namen in stijl afscheid met ‘Boogie Party’. Dit was  een leuk uurtje puur muziekplezier. Langer hoeft dat niet te duren.

...

See here for the original article

 

Breda Blues Night 2010 – Een topper!

www.bluesmagazine.nl, by Dr.Groove

Stevige opener door Charlie & the Welfare, een deinende vloer bij de Electrophonics, verrassend vette sound van Rootbag, een super-energieke Paul Lamb met zijn zonodig nog energiekere Kingsnakes; publiek loopt massaal warm voor Ben Prestage en krijgt de koude rillingen + kippenvel van de Blues Angels.
Dit alles liep mooi soepeltjes en zo goed als naadloos in elkaar over dankzij de prima techniekvan de Chassé-crew dit jaar.

Read more: Breda Blues Night 2010 – Een topper!

Succesvolle Hoeve Blues 2013

www.bluesbreeker.nl, by Jeannette Bes

Alweer de 14e editie van Hoeve Blues in Venray wordt geopend door Johan Philipsen, enigszins met gepaste trots, er is ook een mooi programma in het vooruit zicht.

...

De kop is ervan a en er wordt even ruimte gemaakt om het podium om te bouwen. De zaal is goed vol gelopen en dat is weer een goed voorteken voor het optreden van de volgende band, The Electrophonics. Ook zij zijn geen vreemde op Hoeve Blues, alweer voor de vierde keer mogen zij acte presente geven.
Hun eigen site beloofd je een optreden als een swingende trein rit, en dat klopt ook vanavond voor de volle honderd procent. Met de slick opener via ‘Laughin Clown’ kan deze gig al eigenlijk niet meer stuk lopen. Met het nummer ’24 Hours’ en vooral het ‘You Make Me Feel van hun CD “Talking About” is het gehele publiek om. En er zijn er maar weinigen die niet de onweerstaanbare drang hebben om te bewegen op deze aanlokkelijkegeluiden van dit zestal. “I’m In The Mood’ indeed. Diegene die nog even in de blues of dans mood moest komen weet het nu zeker, mede door dit optreden is het zeker de juiste keuze voor vanavond.

...

See here for the original article

Binkom Blues Festival

Back To The Roots, Nr 72, by Mieke Geukens

...

Eenzelfde passie, maar instrumentaal anders verpakt, trof je aan bij The Electrophonics, zeven man sterk. Met hun West Coast swing wisten The Electrophonics van bij de aanvang de gemoederen te verhitten. Als je de optelsom maakt van sax, trombone, contrabas en schitterend pianospel, naast zang en gitaarspel, kan je alleen maar betreuren dat deze jongens niet vlak om de hoek wonen om hun jump en retro-blues elk weekend te gaan beluisteren. Waar anderen de mosterd halen bij The Rolling Stones of Stevie Ray Vaughan, duikt deze band in 'jumpend' materiaal met een overtuiging alsof hun groepsspirit en The Phonic Horns enkele decennia terug worden geflitst via het zingende medium Stephan Hermsen.

...