CD Reviews - Feels Like A Million

Wobly

www.wobly.nl, by Roel Willems

De retro-swing & jump blues formatie The Electrophonics uit het swampy zuiden van Nederland en België brengt hun eerste volledige album, getiteld "Feels Like A Million". Een zeer gevarieerd album met elf blues juweeltjes.

Verwacht geen nieuwe geluiden. Wel typerende swingende west coast blues in al zijn vormen en toegestane variaties. Van retro-swing tot frisse jump/R&B met een dikke knipoog naar de jaren 50. Ook de uitstraling van de hoes brengt je samen met de muziek een halve eeuw terug in het vorige millennium. De teksten zijn niet verassend ("She's a fine young thing" en "Oh Lord" komen in elke blues song wel eens voorbij) maar absoluut wel passend. Het hele bluesplaatje klopt.

Met zeven mannen sterk herbergt het album van de formatie (Stephan Hermsen - vocalen/bluesharp, Ronald Roodbol - upright bass, Peter de Wijse - gitaar, Peter Stienen - ludwig drums, Ivo Sieben - piano, André de Laat - tenor sax, Nick Caris - trombone) een diversiteit aan instrumenten. De zuivere productie, waarbij de balans tussen de instrumenten goed in de gaten is gehouden, biedt een absolute meerwaarde. Het luistert makkelijk weg. Hoewel een oude 78-toeren plaat niet verkeerd zou zijn geweest. Lekker met heel veel kraak luisteren naar de muziek zoals deze bedoeld is