Standing At The Crossroads

Standing At The Crossroads, RTV Stadskanaal, by Bert Visscher

De ingrediënten: rauwe zang, dito mondharmonica spel, gitaar, toetsen, smeuïge blazers en een stuwende ritmesectie. Ja, ja hoor ik jullie denken ”gaat zeker om bandje waarvan er al dertien in een dozijn zijn”.
Nee, het is een band waar meer achter zit. The Electrophonics spelen een perfecte mix van jumpblues en swing retrostyle. Hun optredens krijgen goede kritieken en maken ook dat The Elecrophonics een begrip worden. Niet alleen in de regio maar ook daarbuiten is er sprake van erkenning en respect voor hun benadering van de muziek. The Electrophonics zijn gedreven muzikanten, die muziek willen maken, daar veel plezier aan beleven en zich tot doel hebben gesteld zoveel mogelijk mensen te laten genieten van hun muziek en optredens.

Read more: Standing At The Crossroads

Fret Magazine

Fret , Zomernummer 6, 2006, by Ferenc Koolen

The Electrophonics scoren met hun debuut Feels like a Million direct een hele vette voldoende. De plaat zat er al een tijdje aan te komen, want hun naam buzzt al een tijdje rond in het circuit, maar eenmaal uit is de verrassing nog groter. Retro jump, swing en westcoast, gespeeld met passie en een knipoog naar de jaren vijftig zijn wat mij betreft de mooiste ingrediënten voor een lekkere portie blues.

Read more: Fret Magazine

De Limburger

Dagblad De Limburger, by Bart Ebisch

Moulin Blues heeft de blues in Limburg een kwaliteitsimpuls gegeven. Tal van bandjes zijn Ospel schatplichtig. Neem The Electrophonics met hun pakkende jumpblues. Alsof ze dagelijks op het podium staan, zo soepeltjes haken blazers, bas, gitaar, toetsen, mondharmonica aan elkaar.

Read more: De Limburger

Music magazine OOR

Music magazine OOR, by Marcel Haerkens

Het heeft er sinds hun ontstaan in 2001 enige malen naar uitgezien dat The Electrophonics zouden splitten, maar dat was buiten de waard gerekend.
Enkele bezettingswisselingen, drie goed ontvangen demo’s en een live-reputatie om u tegen te zeggen later draait deze Belgisch/Nederlandse combine op volle oorlogssterkte.

Read more: Music magazine OOR

Blues Encounters Of The Dirty Kind

by Willem "Bluesy W" van Kempen, DJ for radio show "Blues Encounters Of The Dirty Kind" on Local FM

Deze Cd is er er een die voorbij komt als een storm, hij blaast je gewoon omver. Gewoon de manier dat de muziek wordt gespeelt en hoe de songs zijn gearrangeerd dat is nu net de kunst van het in je brein plaatsen van die songs.

Read more: Blues Encounters Of The Dirty Kind